Yoga za djecu

Yoga za

djecu

U doba rasta i promjena, yoga za djecu pruža unutarnju ravnotežu i snagu koja im pomaže suočiti se s izazovima svakodnevnog života.

Zašto yoga za djecu?

Djeca se u ovoj dobi susreću s mnogim fizičkim i mentalnim promjenama, te se također suočavaju s mnogim unutarnjim strahovima koje joga može ublažiti.

U tinejdžerskoj dobi djeca se suočavaju s pritiscima okoline za uspjehom, kao i s mnogim obavezama koje su pred njih stavljene. Dodatne stvari koje djeca proživljavaju su otežana komunikacija kod kuće i u društvu, povlačenje, društveni pritisak za određenim statusom u društvu i određenim vanjskim izgledom pa sve to dovodi do pomanjkanja koncentracije i fokusa.

Joga za tinejdžere svakako može biti određeni ispušni ventil, mjesto gdje će steći mir i naučiti koristiti mnoge alate koji će im pomoću u suočavanju sa stresnim i izazovnim situacijama. Tinejdžeri sportaši mogu koristiti jogu kako bi postigli bolje rezultate, a svakako uvelike pomaže kod skraćenih mišića, nepravilnog držanja i krive kralježnice koja se pravilnim vježbanjem može korigirati već u ranoj dobi.

Vježbe disanja uvelike pomažu kod oslobađanja stresa i dovode u stanje opuštenosti. Na satovima joge za tinejdžere naučit ćemo mnoge vježbe disanja, kako ih koristiti u svakodnevnom životu, kako se pripremiti za sve životne izazove koja su pred djecom, te bilo da kasnije nastave ili ne s jogom, ovaj će im tečaj svakako pomoći da izgrade unutarnju snagu i osnaže tijelo i um.

Tečaj je namijenjen djeci od 9 do 17 godine.
Tečaj vodi Marko Potočić, certificirani instruktor joge, otac dvoje djece te dugogodišnji joga praktikant, zagovornik zdrave prehrane i zdravog načina življenja.

Prvi ogledni (besplatni) sat je u subotu, 09.09. u 10:00h na Kajzerici.

Prvi ogledni (besplatni) sat je u subotu, 09.09. u 10:00h u Travnom.

Mjesečna članarina iznosi 20 eura/150 kn.
Informacije i prijave na padmazagreb@gmail.com ili na broj tel. 091 3490710.
Adresa:
– III Južna obala br.11 (Kajzerica)

-ul.Božidara Magovca 89 (Travno)