Skoči na glavni sadržaj

Vedic Art

Vedic Art  - umjetnost i duhovnost
    
Vedic Art je metoda širenja svijesti, a slikanje je samo kanal kroz koji se izražavamo uranjajući i istražujući 17 kozmičkih principa Življenja. Čineći to, povezujemo se sa strunama Života,  duhovnost postaje živa, kreativna i prisutna u svemu. Primjećujući i integrirajući Principe naša se svijest širi, uronjeni smo u sadašnji trenutak i sa njime pulsiramo Svemirom. 
Sustav od 17 principa kojima je dao ime Vedic Art osmislio je švedski umjetnik Curt Kallman. On je od svog učitelja Maharishija* dobio uputu i inspiraciju osmisliti školu koja će objediniti umjetnost i duhovnost. 14 godina trajao je proces tijekom kojeg je nakon čitanja i proučavanja svetih spisa (sutri) koje mu je učitelj dao, meditirao, kontemplirao i potom slikao. To je iznjedrilo Vedic Art. Principi povezuju tehničke i duhovne elemente, a svaki pojedinac unutar njih prolazi svoje unutarnje putovanje. Vrlo je teško, ako ne i nemoguće, riječima prenijeti ili objasniti procese koji se za to vrijeme događaju, jer smo svi jedinstveni. Kamo i do kuda će nekoga odvesti vibracije riječi, boja i sam stvaralački proces, ostaje na svakome da otkrije sam. No ono što je sigurno jest da je to divna pustolovina.
Neki od kozmičkih principa:
Linija – Oblik – Boja – Tekstura – Ritam …. 

*Maharishi Mahesh Yogi (1918-2008) - utemeljitelj transcedentalne medijacije, poznate pod kraćim imenom TM. Od poznatih osoba njegovo učenje su slijedili The Beatlesi i The Beach Boysi

Fotografije radova i seminara, na fb stranici Vedic Art Croatia – umjetnost i duhovnost:


https://www.facebook.com/pg/Vedic-Art-Croatia-umjetnost-i-duhovnost-1596011874040572/photos/?tab=albums 
Video snimak sa seminara (dan 2): 
https://www.youtube.com/watch?v=1UzaHlKYMUA 


Dinamika rada:
4 susreta / dana, 4 Principa po danu

Termini:
17-18.10.2020.
07-08.11.2020.

Satnica:
Od 10-17 sati uz pauzu za ručak (13-14 h) 

Pribor i materijal:
Svatko treba sa sobom donijeti pribor i materijal za rad, ovisno o osobnim preferencama
 

 

O nama

Pridružite nam se i upoznajte dobrobiti drevne prakse yoge.

Tim učitelja u Padma studiju slijedi načela Hatha Yoge po učenju legendarnog Sri Dharma Mittre koji je osmislio yoga praksu po mjeri modernog čovjeka.

Kontakt info

Kontaktirati nas možete putem mobitela (WhatsApp, Viber također), emaila ili → kontakt forme.