Skoči na glavni sadržaj
Yoga studio Padma
sub, 29/01/2022      
19:30 h
III Južna Obala br.11

Inverzije

Inverzije su vjerojatno najzanimljiviji jogijski položaji – i za izvođenje i za promatranje. Izazovne, jer traže samopouzdanje, snagu i iznad svega povjerenje u vlastite sposobnosti.
Definicija inverzije je položaj u kojem je ‘srce iznad glave’: daje nam priliku da promotrimo svoje misli i akcije iz perspektive srca, a ne uma. Gledati svoju situaciju iz drugog kuta upravo je ono na što upućuje i potiče joga, a inverzija je prilika da promotrimo svijet – naopačke
Osim što inverzije dovode do propitkivanja vlastite perspektive, jako su korisne samome tijelu, možda čak najkorisnije od svih jogijskih položaja. I laiku je već na prvi pogled jasno da – budući da čitav dan stojimo na nogama – okretanje naopačke mora dovesti do balansa krvožilnog sustava, osloboditi organe, mišiće i vezivna tkiva težine gravitacije te čitavom lokomotornom sustavu dati da nakratko bude iznenađen vlastitim položajem. Živčani sustav odmara dok smo naopačke.
Inverzije nas pomlađuju, izokreću djelovanje gravitacije na tijelo – kako izvana tako i iznutra – i na taj način masiraju organe i detoksificiraju ih. Ova aktivnost iznutra ima pozitivan učinak na mišiće i kožu te može poboljšati gustoću kostiju.
Mnogim praktikantima joge inverzije su veliki izazov, pa na ovom satu posvetiti ćemo se položajima kao što su Stoj na glavi, Stoj na ramenima, Stoj na rukama te izazovnom položaju Paunovog pera. Uz sugestiju i kroz iskustvo učitelja pokušati napraviti onaj „klik“ u glavi i uvjeriti sami sebe da to možemo!

O nama

Pridružite nam se i upoznajte dobrobiti drevne prakse yoge.

Tim učitelja u Padma studiju slijedi načela Hatha Yoge po učenju legendarnog Sri Dharma Mittre koji je osmislio yoga praksu po mjeri modernog čovjeka.

Kontakt info

Kontaktirati nas možete putem mobitela (WhatsApp, Viber također), emaila ili → kontakt forme.